Uncategorized
Welke landen produceren de beste wijn?

Welke landen produceren de beste wijn?

Bij een mooi en uitgebreid diner hoort een lekkere wijn. Dat weten we allemaal. Maar tegenwoordig zijn er zoveel wijnen op de markt, dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen met zoeken. En om het nog een beetje ingewikkelder te maken zijn er ook tientallen landen die hun eigen wijnen produceren. Gelukkig zijn er wel degelijk landen die boven aan de top staan wat wijnproductie betreft. En in dit artikel staan drie van de meest populaire wijnlanden. Zodat jij niet meer zolang hoeft te twijfelen bij het kopen van een goede wijn.

Portugal

Portugal staat eigenlijk al jaren vooral bekend als het land van de Port, maar er komen ook heerlijke wijnen uit Portugal. Om te concurreren met andere grote wijnlanden is Portugal namelijk gaan experimenteren met druivensoorten en moderne technieken. Dit heeft geresulteerd in heerlijke wijnen. Een Portugese winkel is dan ook niet voor niets gevuld met vele wijnen naast de lekkere vleeswaren en sauzen.

Spanje

Van alle landen in de wereld, bezit Spanje over de meeste wijngaarden. Het land heeft dan ook niet voor niets een zeer goede naam binnen de wijnwereld. Spanje kent veel verschillende klimaten, wat ervoor zorgt dat veel verschillende soorten druiven in het land kunnen groeien. Dit zorgt ervoor dat een Spaanse winkel volstaat met een groot assortiment aan wijnen. Van rood tot wit, en van droog tot zoet. Er is voor ieder wat wils te vinden op de Spaanse wijnmarkt. 

Frankrijk

Laten we eerlijk zijn: we konden natuurlijk geen lijstje maken zonder Frankrijk te benoemen. Het is zonder meer één van de meest bekende landen op de wijnmarkt. Niet voor niets drinken de Fransen zelf zoveel wijn. Er komen namelijk heerlijke wijnen van het land in Frankrijk. Denk alleen al aan de populaire klassiekers zoals Chardonnay en Cabernet Sauvignon. En misschien is het technisch gezien geen wijn, maar Frankrijk staat ook bekend om zijn heerlijke champagne. Bijvoorbeeld wanneer je wilt toosten op een geslaagd diner!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *