Uncategorized
Yoga in Rotterdam

Yoga in Rotterdam

Yoga wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet gek. Zo zitten er enorm veel voordelen aan yoga. Yoga zorgt voor een betere balans, meer flexibiliteit en meer kracht in je lichaam en zorgt daarnaast ook voor meer rust in je hoofd. Yoga is er in allerlei verschillende stijlen en zo is er voor iedereen wel een geschikte yoga stijl. Wil je ook graag yoga in Rotterdam doen? Lees dan vooral verder en lees over de verschillende soorten stijlen die je kan doen.

Hatha yoga

Hatha yoga is de yoga stijl waaruit alle andere stijlen zijn ontstaan. Hatha betekent letterlijk zon-maan, dit staat voor passief-actief. Zo ga je tijdens een hatha yoga aan de slag met verschillende actieve poses en vooraf en achteraf aan deze poses vind je momenten van rust om in jezelf te keren. Hatha yoga zorgt voor meer balans in je lichaam en je geest, deze effecten zijn vaak nog tot lang na de les voelbaar. Hatha yoga is geschikt voor mensen die de meest pure vorm van yoga willen beoefenen.

Power yoga

Een van de vele vormen die uit hatha yoga is voortgekomen is power yoga. Power yoga is vooral erg populair in het westen, omdat het de rustgevende effecten van yoga combineert met de fysieke effecten van een stevige work-out. Zo kan je power yoga zien als een work-out met de focus op ademhaling. Poweryoga is geschikt voor mensen die graag actief bezig willen zijn op een bewuste manier.

Ouder-kind yoga

Daarnaast heb je nog allerlei andere manieren van het beoefenen van yoga. Zo heb je ook ouder-kind yoga. Dit is als ouder een leuke manier om meer tijd door te brengen met je kind en ook een mooie manier om dieper in verbinding te komen met je kind. De letterlijke vertaling van yoga is; verenging. Dit kan zijn met jezelf, maar natuurlijk ook met de mensen in je leven die je het meest dierbaar zijn. Deze yoga les zal op een lager niveau zijn, zodat het voor je kind ook goed te volgen is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *